5 Οκτ 2011

California, drugs & rock'n'roll



Drug train και το σημερινό, σε διαφορετικό  ύφος μεν απ' εκείνο των Cramps,στο στιχουργικό του μέρος, αλλά καλιφορνέζικη τραμπάλα απ' το Ροκεντρόλ στο Πανκ της δεκαετίας του 80. 

Οι Social Distortion (Social D ή και SxDx) τα φτιάξανε αρχές του 1979 με πρωτοβουλία του Mike Ness. Clash και Ramones ακούνε τα παιδιά και σαν όλα τα κανονικά παιδιά που 'χουν τέτοια ανατροφή, τί πιο νορμάλ απ' το να πανκοφέρνουν μουσικά τε και αισθητικά...

Η σύνθεση του γκρουπ αλλάζει το 1981, με τον Ness να παραμένει και ταυτόχρονα να χώνεται κάθε μέρα και από λίγο, μέσα στην πρέζα. Έτσι, δυό χρόνια αργότερα στη διάρκεια μιας συναυλίας, ο μπασίστας και ο ντράμερ παρατάνε το γκρουπ σύξυλο και εγκαταλείπουν την παρέα. 

Παρόλο που σχεδόν αμέσως βρίσκουν αντικαταστάτες, το πράμα δεν τσουλάει με τον Ness σε πρεζοχάλια κατάσταση και ψιλοδιαλύεται μέχρι το 1986 που καθαρίζει με την πρέζα τα ξαναβρίσκουν. 


Τον Απρίλη του 1990 κυκλοφορεί το τέταρτό τους άλμπουμ, απ' όπου και το Drug Train. Ροκαμπίλι, Μπλουζ και  Κάντρυ  η μουσική,  με μπερδέματα και ξεμπερδέματα αναμεταξύ τους ή απλώς συνέχειες του κάθε είδους όπως τις αντιλαμβάνονται οι ίδιοι  και οι ακροατές αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου