5 Σεπ 2011

Pale horses

Put me on the train, send me back to my home
Couldn't live without you when I tried to roam
Put me by the window, let me see outside
Looking at the places where all my family died. 
 
[...]


Καλοκαιράκι, ο ήλιος έχει πέσει, ο ορίζοντας αρχίζει να διαχωρίζει τη θέση του απ' τη θάλασσα, μια ρακίτσα εμφανίζεται κι έν' αλαφρύ αεράκι παίρνει τα μυαλά  και τα σηκώνει. 

Η θαλασσα γαληνεύει, τα τζιτζίκια επιτέλους το βουλώνουν, τα πιτσιρίκια αποκαμωμένα μαζεύουν τα κουβαδάκια τους, ή δεν τα μαζεύουν, γιατί θα τα μαζέψουν οι μεγάλοι, και  κάποιοι λίγοι που 'χουν μείνει ακόμη στην παραλία τυλίγονται τα παρεό τους.

Η μουσική παίζει πολύ χαμηλά και ίσα που ακούγεται ο πρώτος στίχος,  που παναπεί : " Βάλε με στο τρένο, γύρνα με πίσω στο σπίτι μου..."
Ετούτο το τραγούδι, που 'γραψε ο Moby και το κυκλοφόρησε το 2009 μέσα στο άλμπουμ "Wait for me",  το λέει με την καταπληκτική της φωνή η  Lady Rizo (που τη λένε κανονικά Amelia Zirin-Brown). 

Μέχρι να βρω τις πληροφορίες για το άζμα, έχει αρχίσει να νυχτώνει,  put me on the train, send me back to my home, ο ορίζοντας παλεύει να ξαναγίνει ένα με τη θάλασσα , η ρακίτσα συνεχίζει να περιφέρεται,  put me on the train, send me back to my home, είμαι πίσω στο σπίτι μου, σκάνε τα πρώτα αστεράκια κι ο ουρανός με πάει  τ' ανάποδα, πίσω στα παιδικά τα χρόνια, τα ελαφρά και τ' αφελή. 

Μ' έχουν τσακίσει τα κουνούπια, και πάλι, γαμώτο, ξέχασα τη σιτρονέλλα...



1 σχόλιο: