20 Σεπ 2011

Killing moon



Διασκευή το τραγουδάκι που θα παίξει σήμερις κι αυτό,  για δύο σοβαρότατους λόγους:  Γουστάρω τρελά τους διασκευαστές αφενός, αφεδύο γιατί ενώ δε λέει λέξη για τα τρένα,  το βιντεάκι που βρήκα στο γιουτιούμπ ξεκινάει με τρενάκι. 

Στα μέσα της δεκαετίας του '80, οι ποστ-πάνκιδες Echo and the Bunnymen φτιάχνουν το άλμπουμ Ocean Rain με  το Killing moon έκτο και καλύτερο να γίνεται σούπερ χιτάκι στην Ινγλετέρα. 

Είκοσι και κάτι χρόνια αργότερα, το τσιμπάνε κάτι γαλλάκια και του αλλάζουν τα φώτα. 

Ο Marc Collin και ο Olivier Libaux μαζί με κάμποσα κορίτσα που κατά καιρούς ερμηνεύουν τα τραγούδια τους, είναι οι Nouvelle Vague. Στην πραγματικότητα βέβαια,  αυτό που φτιάχνουν είναι ένα γκρουπάκι για να διασκευάζει τα εφηβικά τους μουσικά κολλήματα. 

Το ΤυχαίοΔεΝομίζω της ιστορίας είναι πως τα κολλήματα τους κολλάνε με τα δικά μου και πως πολύ το 'φχαριστιέμαι ν' ακούω κομματάκια/κομματάρες του παλιού πανκ, νιουγουέηβ, ποστπανκ καλού καιρού,  φερμένα στον τωρινό , τον κακό μας τον καιρό. 

Το Killing moon των Nouvelle Vague είναι στο δεύτερο τους άλμπουμ, το Bande à Part,  που κυκλοφόρησε το 2006 και θα τα ξαναπούμε γι' αυτό σύντομα (ελπίζω). 
.
 

ΥΓ. Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για τους Echo and the Bunnymen, όσο για  τους Nouvelle Vague, χτυπήστε εδώ κι εκεί

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου