5 Ιουλ 2011

Πίσω Ρωμαίοι... εμπρός σύντροφοι.


H Val de Suse είναι μια κοιλάδα στη βορειοδυτική Ιταλία που τη διασχίζει κανονικό τρένο και συνδέει μεταξύ άλλων, το Τορίνο με τη Λυών. Απ' το προηγούμενο σαββατοκύριακο σκάσανε γύρω στις δυο χιλιάδες ιταλοί ενοχλητικοί τύποι που με πολύ οικεία και σ' εμάς επιχειρήματα, προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους για τη χρησιμότητα της κατασκευής καινούριας σιδηροδρομικής γραμμής και μιας σήραγγας για να περνάει το υπεργρήγορο τρένο που θα αντικαταστήσει το κανονικό.

Οι κάτοικοι όμως,  και μέλη του κινήματος No TAV (όχι στα τρένα μεγάλης ταχύτητας),  δεν έχουν καμιά όρεξη να δουν τον τόπο τους να καταστρέφεται, βολεύονται μια χαρά με το κανονικό τρένο, έχουν πολλές αμφιβολίες για τη χρησιμότητα ενός τέτοιου έργου κι ελάχιστες, έως καθόλου, για τις μίζες που θα τσεπώσουν τα δικά τους τα λαμόγια.  Και σ' αυτό το διάλογο (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) απάντησαν με τα δικά τους επιχειρήματα. 

Το αποτέλεσμα ήτανε 30 τραυματίες και 5 συλλήψεις. Τραυματίες (χωρίς συλλήψεις) είχαν κι οι ενοχλητικοί Ρωμαίοι αλλά αυτούς δεν τους μετράω. 


υγ.  Το "No TAV" είναι ένα κίνημα που αναπτύχθηκε στην περιοχή στις αρχές του 2000 ενάντια στην κατασκευή καινούριας σιδηροδρομικής γραμμής για υπερταχείες που θένε να συνδέει τη Λυών με την Ουκρανία.  Προσωπικώς,  γουστάρω "Νο TAV"  όχι μόνο επειδή συμφωνώ με τα επιχειρήματά τους, αλλά γιατί με την υπερταχεία ξενερώνω χειρότερα κι απ' το να ταξιδεύω με ΚΤΕΛ.


2 σχόλια:

  1. Οι Ρωμαίοι Λεγεωνάριοι είχαν 204 τραυματίες. Τους είχαν αναθέσει να φυλάνε τα μηχανήματα του εργολάβου (σας θυμίζει κατι; ) οπότε εγκλωβίστηκαν, 2000 λεγεωνάριοι, παρατεταγμένοι σε μια μικρή κοιλάδα (σας θυμίζει κάτι; ) και δέχτηκαν επίθεση με εκρηκτικές μολότωφ με αμμωνία από τους κατοίκους που είχαν αναπτυχθεί στις γύρω πλαγιές (σας θυμίζει κάτι; ).

    Εν ολίγοις, η μάχη της Κοιλάδας της Σουσε αξίζει ευφήμου μνείας, δια του κάτωθι άσματος:

    http://www.youtube.com/watch?v=gCA9oE0thEs

    Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια, μπάτσοι κλάστε μας τ' αρχίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κάνω μια μαντεψιά;

    Αυτό που αρχίζει από Κ και τελειώνει σε -ερατέα;

    Υγ. Τρυφερότατο το αζματάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή